arki hömppää (3) diy (1) imetys (1) isänpäivä (1) kasper (4) muutto (2) siskot (1) stay tuned (1) syksy (1)

torstai 15. lokakuuta 2015

syysloma, syksyn varma merkki!

Ihana syysloma on täälä ja isosiskot on olleet kotona jo viikon! Ja meillä on vielä viikonloppu jäljellä tätä yhteistä aikaa!
Meillä, kun siskot asuu virallisesti isillä (Ei suurempaa draamaa vaan se, etten jaksanut raskaana oikeusrumbaa ja kun turkuun muutto tuli niin Emilia sai jatkaa tutussa koulussa tuttujen ystävien kanssa)!
Nykymuotissa suurperhe on jo kolmilapsinen perhe ja voin kertoa että sellasta hullunmyllyä tämä on.
Perheessämme on iltaitkuinen tissivauva, minä-teen-kaiken-itse-omatoiminen neljävuotias ja omia rajojaan etsivä ekaluokkalainen.
Itkua, hampaiden kiristystä ja pettymystä mahtuu päiviin. Emilia ei juuri pikkusiskon kanssa leikkisi, koska paljon kivempaa olisi pelailla ipadilla tai katsoa elokuvia netflixistä. Tätä kyllä äiti yrittää rajoittaa ihan minimiin. Kukaan ei leiki mun kanssa tuumaa Sofia! "Emppu leikitään" kuuluu useasti päivässä ja aika usein Emiliaa joutuu lahjomaan, että edes hetken leikkisi Sofian kanssa. Eli apua miten äkkiä nuo lapset kasvaa ja leikkiminen jää "tylsäksi".
Ollaan myös paljon päivisin ulkoiltu, koska iltaisin siitä ei tule mitään Kasperin iltaitkujen takia. Mahavaivat meitä kiusaa ja se ei ole kenenkään mielestä kivaa! Sen voitte kuvitella, kun meidän "suur" perhe asuu 45m2 kaksiossa.
Välillä tunnen surua, kun illat menee Kasperia hytkyttäessä tissiä tarjoillessa ja taas hytkyttäessä etten pysty antamaan ihan kaikkea tytöille. Onneksi vauva-aika on lyhyt ja pahimpien mahavaivojen pitäisi hellittää kolmenkuukauden kohdalla! Sitä siis odotellessa, koska nyt melkein kaikki pistää Kasperin mahan kipuilemaan mun syömisestä korvikkeeseen asti.
Syyslomalla ei ole ohjelmaa ollut eikä sitä ole puuttunutkaan: Lenkkeilyjä, puistoiluja ja etenkin sitä tärkeää ulkoilua toteutetaan aamupäivällä ja illalla. Extrana on ollut yksi Hesburger reissu kaupunkiin ja toinen mehukattimaahan peuhaamaan.
Meidän päivät, kun menee suurimmaksi osaksi Kasperin tahtiin kumminkin eli ihan kivasti ollaan kumminkin pystytty päivät tekemään yhtäsuntoista!
Viikonlopulle olisi vielä ohjelmassa Muumeja sekä Ikea lounas Raisiossa. Sunnuntaina käydään sitten palauttamassa tytöt ja jatketaan ikävällä kerran kuukaudessa viikonloppu tyyliin, koska matka on pitkä ja raskas! Lokakuu oli sen suhteen kaikkea muutakuin ikävä, koska yhteisiä päiviä meillä oli peräti 13! Seuraava pitkäpätkä tulee vasta joulun ja uudenvuoden tienoille!
Mutta onneksi lokakuu on jo puolessa välissä eli pian saadaan alkaa odottamaan joulua! Sitä parasta aikaa vuodessa, jos ei tätä syksyä lasketa kun luonto muuttuu niin kauniiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti